Archive:  mei, 2019

Home » 2019 » mei
Lamstajine met zuidvruchten

Lamstajine met zuidvruchten

In Tajine On mei 30, 2019 0 Comments

Bereiding Warm de olie op in een grote, diepe braadpan en braad de blokjes vlees erin goudbruin. Schep de vleesblokjes eruit en houd deze opzij. Fruit de gesnipperde… Lees Verder »

ATAY BENAANAA (MUNTTHEE)

ATAY BENAANAA (MUNTTHEE)

In Uncategorized On mei 27, 2019 0 Comments

Bereiding Breng het water aan de kook. Doe suiker, thee en munt in een (metalen) vuurvaste theepot. Voeg het kokende water toe en roer alles goed door zodat… Lees Verder »

M'hancha

M’hancha

In Hapjes On mei 27, 2019 0 Comments

Bereiding 1. Breng wat water aan de kook en voeg de amandelen eraan toe. Laat ze ongeveer 6 minuten koken. 2. Giet de amandelen af in een vergiet… Lees Verder »

SOEP VAN KIKKERERWTEN, POMPOEN EN ANIJSZAAD

Soep van Kikkererwten, Pompoen en Anijszaad

In Voorgerechten On mei 27, 2019 0 Comments

Bereiding Laat de kikkererwten 24 uur in een grote pan water weken. Spoel de kikkererwten de volgende dag af onder stromend water, zet ze onder in vers water… Lees Verder »

Wortelsalade

Wortelsalade

In Bijgerechten On mei 27, 2019 0 Comments

Bereiding 1. Schil de wortels en snijdt ze in kleine blokjes 2. Kook de wortels tot ze beetgaar zijn. 3. Giet de wortels af en voeg er peterselie,… Lees Verder »

Msemen / Rghaif (Marokkaanse pannenkoek)

In Hoofdgerechten On mei 27, 2019 0 Comments

Bereiding 1. Neem alle bovenstaande ingrediënten (behalve olie) samen en begin het deeg goed te kneden. 2. Voeg er telkens een beetje lauw water aan toe totdat het… Lees Verder »

Lamstajine met aardappel en pistache

Lamstajine met aardappel en pistache

In Tajine On mei 23, 2019 0 Comments

Bereiding Smelt de roomboter en de smen in een kookpan en fruit daarin de fijngehakte uien, voeg er het vlees en de specerijen aan toe. Schep alles goed… Lees Verder »

Pannenkoek gevuld met gehakt

Pannenkoek gevuld met gehakt

In Hapjes On mei 17, 2019 0 Comments

Bereiding 1. Maak in eerste instantie de pannenkoeken klaar volgens de bereidingswijze zoals deze op de verpakking (pannenkoeken) staat weergegeven. 2. Marineer het gehakt door een theelepel van… Lees Verder »

Marokkaanse thee (nah-nah)

Marokkaanse thee (nah-nah)

In Bijgerechten On mei 17, 2019 0 Comments

Bereiding 1. Breng 1 liter water aan de kook 2. Spoel het bosje munt af en plaats deze in de theekan 3. Voeg hieraan toe 2 eetlepels groene… Lees Verder »

schapenpoot uit de oven

schapenpoot uit de oven

In Hoofdgerechten On mei 17, 2019 0 Comments

Bereiding 1. Snij de koriander in kleine stukjes. 2. Pak een kom en doe hier het volgende in: peper, zout, gemberpoeder, kurkuma, de gesneden koriander en een scheut… Lees Verder »

Seo Packages